Šta jesti u Dubaiju ako ste vegetarijanac?

by - 06:36:00

Ukoliko me pratite na Instagramu ili na mojoj Life Coach facebook stranici, onda znate da sam prošli mjesec provela deset nezaboravnih dana u Dubaiju. Osim prekrasnog bazena, sunčanja, plaza, arhitekture... uživala sam mnogo i u hrani tamo, ponajviše zahvaljujuci mojoj najboljoj prijateljici Erni, sto je sa ljubavlju kuhala za mene sve sto ja volim. Prijatno sam se iznenadila koliko povrća i voca ima za kupiti, zdravih napitaka, pa čak i gotovih beskvasnih hljebova (od afganistanskog chapati-ja, pakistanskog, indijskog... pa do naan-a, a tek masline i namazi... Jedino je izazov jesti u restoranima, jer je gotove sve sa mesom, tako da izbor pada na pizzu, a ja sam jedan dobra obrok jela i u tajlandskom restoranu u Mall Of Emirates, gdje su imali i vegetarijanska jela na meniju i bio je bas ukusan. 
Evo kratkog pregleda sta ima jela tamo i sta sve ima za kupiti u supermarketima...


Ovo je bio moj doručak u Dubai-ju: beskvasni proteinski hljeb (sa mahunarkama), voće, kamilje mlijeko (jako je ukusno, posebno ovo s okusom čokolade), hummus (kojeg možete kupiti na kilogram tamo i bas je ukusan), kroasan, avokado, crne masline. 


A evo i ponude dostupne u supermarketima... 
Sve moguce "zdrave" namirnice mozete naci tamo, pa cak i napitke sa macca prahom i sirovim kakaom! Možete kupiti čak i jestivo cvijeće!


Gotove voćne salate...


I salate od svježeg povrca...


Priloge raznih vrsta, obilje ukusnih sireva (sa zacinima i okusima, biljem...).

Razne vrste maslina koje mozete kupiti na koligram.

Svježe iscijedjene sokove i smoothije u bočicama...


Kokosovo i bademovo mlijeko... kao i kafu od kokosovog mlijeka... I sve vrste drugih biljnih mlijeka.


Kokosove vode... svježe, kao i u bočicama...Ah, Dubai... 

You May Also Like

0 komentari

KAKO VAM SE DOPADA OVAJ POST?