Vegetarijanski Božić u Indiji

by - 04:08:00kako se u Indiji slavi vegetarijanski Božić.
Dodaj naslov

Kao cestitka od mene za sve vas koji pratite moj blog, bilo unatrag pet godina, bilo odnedavno, zeljela sam da vam prenesem dio božićne atmosfere i pokazem kako se u Indiji slavi vegetarijanski Božić.


Za pocetak, da krenem sa poklonima... Ovi su slikani i lance slasticarni/restorana BIKANERVALA (must posjetiti ako budete u Delhiju-sve je ukusno i vegetarijansko, posebno slatkiši!!) gdje sam jela halvu od ananasa (jaaaako ukusno) i gdje se mogu kupiti lijepi pokloni (ako idete nekome u goste) ili pojesti vegetarijanski rucak za pamcenje.

Kako se u Indiji slavi vegetarijanski Božić?

Za Bozic je ovdje popularan kolac od sljiva (PLUM CAKE) i moze se naci u svim trgovinama verzija bez jaja. Okusa je poput naseg kuglofa, samo zamislite da su suhe sljive i ostalo suho voce sa orasima potopljeni mjesecima u rum prije dodavanja u kolac).  Naravno, moze se naci i verzija bez ruma, kao i bezlakoholni sampanjac ili vino za slavlje. Ja se radujem ovdje Bozicu zbog ovog kolaca od sljiva! 

Najbolji koji sam probala bio je iz pekare/slasticarne MR.Brown (koju sam vam pokazala u proslom postu). P.S. Ako ste u Delhiju, obavezno posjetitie Mr. Brown pekaru i pojedite neki vege delikates tamo (imaju lanac pekara a mozete ih naci na vise metro stanica i u pregradju).


Jedna od stvari koje se meni takodjer jako dopadaju jesu ove "bozicne torte" (naravno egless :))...

kako se u Indiji slavi vegetarijanski Božić.
Buduci da se u Indiji slave skoro svi praznici, jer tamo zive ljudi različitih religija i kultura, koji postuju medjusobne razlicitosti, mozete vidjeti okićene jelke u shopping centrima, te ispred trgovina... Domovi se u Indiji za Bozic dekorisu paprinim zvijezdama (neke pokrajine su poznate po posebnim kreacijama svojih zvijezda i paprinih ornamentata, poput Kerale).

Fotografije ovih torti i jelke su uzete u pekari Breadz (nju sam vam pokazala u postu o vegetarijanskim tortama).Svima koji slavite Božić, zelim vam od srca puno ljubavi, mira i blagoslova! 

You May Also Like

0 komentari

KAKO VAM SE DOPADA OVAJ POST?