Vegetarijanski Božić u Indiji

by - 04:08:00
Kao cestitka od mene za sve vas koji pratite moj blog, bilo unatrag pet godina, bilo odnedavno, zeljela sam da vam prenesem dio božićne atmosfere i pokazem kako se u Indiji slavi Božic.


Za pocetak, da krenem sa poklonima... Ovi su slikani i lance slasticarni/restorana BIKANERVALA (must posjetiti ako budete u Delhiju-sve je ukusno i vegetarijansko, posebno slatkiši!!) gdje sam jela halvu od ananasa (jaaaako ukusno) i gdje se mogu kupiti lijepi pokloni (ako idete nekome u goste) ili pojesti vegetarijanski rucak za pamcenje.

Za Bozic je ovdje popularan kolac od sljiva (PLUM CAKE) i moze se naci u svim trgovinama verzija bez jaja. Okusa je poput naseg kuglofa, samo zamislite da su suhe sljive i ostalo suho voce sa orasima potopljeni mjesecima u rum prije dodavanja u kolac).  Naravno, moze se naci i verzija bez ruma, kao i bezlakoholni sampanjac ili vino za slavlje. Ja se radujem ovdje Bozicu zbog ovog kolaca od sljiva! 

Najbolji koji sam probala bio je iz pekare/slasticarne MR.Brown (koju sam vam pokazala u proslom postu). P.S. Ako ste u Delhiju, obavezno posjetitie Mr. Brown pekaru i pojedite neki vege delikates tamo (imaju lanac pekara a mozete ih naci na vise metro stanica i u pregradju).


Jedna od stvari koje se meni takodjer jako dopadaju jesu ove "bozicne torte" (naravno egless :))...

Buduci da se u Indiji slave skoro svi praznici, jer tamo zive ljudi različitih religija i kultura, koji postuju medjusobne razlicitosti, mozete vidjeti okićene jelke u shopping centrima, te ispred trgovina... Domovi se u Indiji za Bozic dekorisu paprinim zvijezdama (neke pokrajine su poznate po posebnim kreacijama svojih zvijezda i paprinih ornamentata, poput Kerale).

Fotografije ovih torti i jelke su uzete u pekari Breadz (nju sam vam pokazala u postu o vegetarijanskim tortama).Svima koji slavite Božić, zelim vam od srca puno ljubavi, mira i blagoslova! 

You May Also Like

0 komentari

KAKO VAM SE DOPADA OVAJ POST?