KAKO NAPRAVITI MANGO SHAKE?

by - 07:19:00


Shake od manga je, uz kokosovu vodu, moje omiljeno pice za osvjezavanje na (indijskim!) ljetnim vrucinama.Omiljene vrste manga (prema navodima Delhi Times-a u Indiji se moze pronaci vide od 200 razlictih vrsta) meni licno su safeda (zuti desno), sindhoori, i dashera (slika ispod). Od njih je mango shake najukusniji.

U Indiji postoji mnoooogo vrsta osvjezavajucih pica, za rashladivanje na ljetnim vrucinama, na bazi manga, limuna, tamarinda, jogurta, razne vrste shake-ova... u koje se cesto dodaju zacini koji prema ayurvedi  imaju rashladujuci efekat (crna so, kardamon, komorac, zdrobljeno zrno bibera, listici mente i korijandera), te oraside (bademi ili pistacije).


Za mango shake potreban vam je mango, mlijeko (bilo kravlje, bilo biljno), zacini, secer po zelji (ja ga ne dodajem, jer mi je mango vec dovoljno sladak) i blender

Ovisno o velicini manga i o tome da li volite rjedji ili gusci shake, mozete "mjeriti" odnos mlijeka i manga, zato necu davati "mjere".


Sve sto je potrebno je isjeckati mango na komadice (sto zreliji to bolje) i izblendati ga s mlijekom. Ja volim da dodam i zacine (kardamon, komorac...).

Prvo izblendajte malu kolicinu mlijeka sa mangom, dok ga ne "zdrobite", a onda dodajte ostatak mlijeka po zelji. Uzivajte!

Pratite me na Instagram-u. Gledajte me na YouTube:-))

You May Also Like

0 komentari