Vegetarijanski snack-ovi i peciva u Indiji

by - 05:33:00Indijci jaaaaako vole snack-ove i mogu se kupiti i jesti na svakom koraku, slasticarnama, trgovinima a obavezan su "dodatak" indijskom čaju kada dođu gosti. Prave se od brašna, krompira, raznih vrsta leca, rize, tapioke...Jedna od zimskih "delikatesa" je gađak (poput naših orašnica) koji se pravi od gura (ukusnog domaćeg nerafiniranog šećera od šećerne trske) i kikirikija i susama, a nekada i od ekspandirane riže (desno), te metthi (koji se pravi od brašna i prži u otopljenom maslacu ili ulju) - lijevo.

Razne vrste snack-ova, vegetarijanskih snicli, rolnica od povrća, samose (pecivo punjeno krompirom i graškom) mogu se kupiti na svakom ćošku, a neki gradovi su posebno poznati po ukusnim snack-ovima, koji se mogu razlikovati u pojedinim pokrajinama. Svaka pokrajina ili veći grad poznat je po nekoj vrsti snack-a.


Pred devetodnevni post bez glutena i mahunarki mogu se pronaći na tržnicama razne vrste bezglutenskih snack-ova od tapioke, krompira i amaranta... Vise o ovom postu možete pročitati ovdje (klik!).

Vrlo popularni snack-je i tanki kruh (papad) koji se pravi u domu, obično uz indijski čaj, a pravi se od brašna i začina ili od tapioke i riže. Ukoliko ste propustili, pročitajte o vegetarijanskim slatkišima u Indiji u postu: "Indija: Carstvo vegetarijanskih slatkiša" (klik!)

Pratite me na Instagram-u. Gledajte me na YouTube:-))
S ljubavlju, 
Danijela <3

You May Also Like

0 komentari