Vegetarijanska hrana u Izraelu

by - 04:20:00Ovaj blog-post posvecujem vjernoj citateljki  bloga Vegetarijanska Kuhinja Emini A. koja mi je poslala ove divne fotografije i opis vegetarijanske hrane u Izraelu!
Moja drugarica, vjerni fan Vegetarijanske Kuhinje, poslala je ove fotografije, snimljene za vrijeme njenog boravka u Izraelu, gdje je uživala u ukusnoj, vegetarijanskoj hrani. Iako sam ljubitelj indijske kuhinje, orijentalni specijaliteti poput humusa, falafela, cous-cousa, prelijepih, šarenih salata sa maslinovim uljem i halve su zaslužili da se svrstaju u najukusnija vegearijanska jela, s pravom! Kao sto vidite na fotografijama u nastavku,  humus i povrće namirnica broj 1 u ishrani u Izraelu.Ove posudice su prelijepe! Ukoliko vam se svidjaju, ne morate ici cak do Izraela, mozete ih kupiti u Sarajevu, na Bascarsiji :)


Kako dobro sve izgleda, posebno ovaj hljeb!
Mozda niste znali, humus je porijeklom Palestinsko jelo...Hrana u restoranu (Donniana-Akko)... Kada bi i kod nas bio ovakav restoran :) Humus izgleda odlicno!
Ja bih bila u nedoumici u sta prije umociti hljeb? :)


Kakva salata! (Iz istog restorana)...


Beduin hospitality. Gostoprimstvo u beduinskom selu Drejat izmedju Mrtvog mora i Jerusalema. Falafel, salata, masline, napitak od badema i hurmi. 
I za kraj- prodavnica zacina i makrobioticke hrane u Haifi. Hvala Emini za divne fotografije...


Pratite me na Instagram-u. Gledajte me na YouTube:-))

You May Also Like

0 komentari